Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Első alkalommal egy állapotfelmérő lap kerül kitöltésre, mely tartalmazza az Ön legfontosabb adatait és néhány – az egészségére vonatkozó – kérdést. Erre azért van szükség, hogy kiderüljön, nem áll fenn olyan körülmény, amely kizárja a kezelés lehetőségét. Az állapotfelmérés kitöltése után átbeszéljük a választott kezelést, majd kezdődhet a masszázs!

Esetleg innivalót. A masszázs előtt javallott a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ha csontkovácsolást kért, mindenképpen kényelmes, laza pamut ruhában érkezzen. Nyirokmasszázs után gondoskodni kell a megfelelő folyadék pótlásáról, ezzel is segítve a szervezet méregtelenítési folyamatát.

Lehetőleg ne étkezzen a kezelést megelőző legalább egy órában, de üres gyomorral se jöjjön, érdemes a kezelés előtt 2-3 órával könnyű ételt fogyasztani. Igyon sok vizet a kezelés előtt és után is, mivel ilyenkor az anyagcsere felgyorsul és a méregtelenítés folyamata elkezdődik. Ehhez a folyamathoz elengedhetetlen a megfelelő folyadék bevitele.

A masszázs soha nem fájhat, de lehetnek érzékeny területek (pl. kialakult izomcsomók, letapadt izomzat), ahol a masszázs az ún. “jóleső fájdalom” érzetet keltheti. Ha túl erősnek, vagy fájdalmasnak érzi a masszázst, azt kérem, jelezze. A jó masszőr képes a nyomás intenzitásán változtatni, ezáltal megtalálni az optimális erősséget.

• Mindig speciális masszázságyon történik
• A masszázs szabad bőrfelületet igényel, általában fehérneműben történik, de a kezelendő terület kivételével a test többi része be van takarva.

Bár vannak olyan masszázstípusok, melyeknél ruhán keresztül masszíroznak, a legtöbb masszázstípus nem igényel teljes meztelenséget, az alsóneműket magukon tarthatják. A masszőr gondoskodik arról, hogy a nem masszírozott területeket letakarja, például egy puha lepedővel, ez nemcsak abban segít, hogy kényelmesebben érezzék magukat a kliensek, de a túl hűvöstől is véd. Természetesen a masszőr kellő időt és lehetőséget ad arra, hogy kényelmesen levetkőzhessenek, masszírozás után lezuhanyozhassanak, ha szeretnének és felöltözhessenek.

Sokan inkább lemondanak a masszázsról, mert kellemetlenül érzik magukat, például azért, mert túlsúlyosak, pattanásaik, sebhelyeik vannak, esetleg túlságosan szőrösnek ítélik meg saját magukat. Ez azonban nem lehet akadály – a masszőrnek nem az a feladata, hogy ítélkezzen a külső felett, és nagyon sokféle testet láttak már a praxisuk során. Ha mégis kínosan érzik magukat, akkor egyszerűen kérjék meg a masszőrt, hogy bizonyos részeket hagyjon ki.

Semmi. Meglepően sok ember szunyókál masszírozás közben. A csend vagy a megnyugtató zene, a félhomály segíti az ellazulást és azt, hogy pihenjenek, feltöltődjenek, relaxáljanak. A horkolás tulajdonképpen annak a jele, hogy teljes kényelemben és biztonságban érzik magukat a kliensek.

Nem érdemes emiatt feszengeni, hanem inkább szóljon – megszakítjuk a masszázst – és nyugodtan látogassa meg a mellékhelyiséget.

Nem. A masszázs lényege az ellazulás és a relaxálás, ezért a legtöbb ember csendben marad és pihen. Ha azonban úgy érezik magukat jobban, akkor nyugodtan beszélgethetünk – van, akinek éppen ez kell ahhoz, hogy kellemesebben érezze magát! Azonban mindenképpen szóljanak a masszőrnek, ha valami nem kellemes! Bizonyos masszázstípusok, például a mély izmokat megmozgató sportmasszázs vagy gyógymasszázs során több visszajelzésre van szükség. Jelezzük, ha fázunk vagy melegünk van, ha egy-egy mozdulat fájdalmat okoz.

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudom megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul, az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezelések hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik, és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével a panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Parkolni a szalonunkkal szemben levő Papkertben lehetséges.

Próbálok minden helyzetet rugalmasan kezelni, de kérem, vegye figyelembe, hogy az Ön után következő vendégek terhére a kezelések időtartamát meghosszabbítani nem tudom.  Abban az esetben, ha késve érkezik, és a masszázst nem tudjuk időben elkezdeni, az idő az Ön masszázsának idejéből veszik el. A többi ügyfél érdekében ugyanis a masszázst az előre kalkulált időben be kell fejezni. Természetesen, ha az idő engedi, megkapja a teljes hosszúságú masszázskezelést.

Kérem, telefonos vagy üzenetben történő foglalásakor már jelezze, ha valamilyen komolyabb egészségügyi problémája van vagy orvosi kezelés alatt áll. Ettől is függhet ugyanis, hogy lehet-e Önt masszírozni vagy sem.
Hogyan és meddig mondható le a foglalásom? Vagy van-e lehetőség időpont módosítására? Kérem, ha bármilyen okból nem felel meg a már lefoglalt időpont, legalább 24 órával korábban jelezze azt. Ha nem szeretné lemondani, akkor találunk egy új időpontot, ami megfelel az Ön számára, az időpont módosítást szintén 24 órával korábban jelezze.

Amennyiben először jön hozzám masszázsra, megkérem, érkezzen a megbeszélt időpontja előtt 10 perccel, az állapotfelmérő lap kitöltése érdekében. Ha már visszatérő vendég, akkor kérem, érkezzen egy 5 perccel előbb, hogy időben el tudjuk kezdeni a kezelést, így a következő klienssel sem lesz csúszás.

Erotikus és szexuális jellegű masszázst nem vállalok! A fizikai, verbális, illetve szexuális jellegű fenyegetettség – súlyosságától függően – rendőrségi feljelentést vonhat maga után!