Kismama masszázs

Várandósság alatt és szülés után sem kell lemondania a kellemesen kényeztető masszázsról, a speciális kismama masszázs nagyszerűen ellazítja az igénybe vett testet és lelket. A kismama kellemes közérzete a fejlődő magzatra is jó hatással van. Az ellazult lelkiállapot nyugtatóan hat a babára is.

Várandósság alatt a test statikai változása miatt másképp terhelődik a hátizom: a megnövekedett pocak a gerincoszlopot előre húzza, így az izmok kompenzálnak, túlterhelődnek, ezért a hát kiemelkedő helyet kap a masszírozandó területek sorában. Bizonyos testtájékok kifejezetten érzékennyé válhatnak. A hormonváltozások pedig fellazítják a szöveteket, a csontos medence elkezd a baba helyigényéhez alkalmazkodni, szélesedni. Ez mind-mind kellemetlenséget okozhat a várandósság alatt. A vállövi terület – vagy más néven a stressz zóna – is megmasszírozásra kerül. Az új szerepkörök, a felelősségvállalás is sok feszültséget okozhat egy újdonsült kismama életében. Ezeket a lelki elakadásokat testi szinten, rendszerint a csuklyás izom területére gyűjtjük be és raktározzuk el, kisebb-nagyobb izomcsomók formájában. A mentális túlterheltség, a szorongás, a félelem oldása, a lelki ellazulás az érintésen keresztül hatásosan oldható vagy csökkenthető.

Mikor szabad a terhesség alatt masszázst alkalmazni?
Tekintettel arra, hogy még a leggyengédebb masszázs is hihetetlen folyamatokat tud beindítani az emberi szervezetben, a kismamamasszázsra a 2. trimesztertől (a várandósság 12. hetétől) kerülhet sor, akkor, ha a masszázsnak semmiféle kontraindikációja sincs, azaz a kismama nem veszélyeztetett terhes, és az első trimesztertől is minden problémamentesen zajlott le. A masszázs a 28-30. hétig alkalmazható, szülés után pedig 6-8 hét elteltével elkezdhető a masszázs, ami a szoptatás időszakában is végezhető.

Milyen típusú masszázs ajánlott a kismamáknak?
A terhesség alatt végzett masszázs szigorúan relaxáló masszázs, ami azt jelenti, hogy nem alkalmazunk gyúrásokat, sem nyomó- vagy bármilyen erőteljes mozdulatot.

A masszázst stabil oldalfekvésben, ülve, illetve háton végezzük, amennyiben a kismamának még kényelmes háton feküdni. A kezelést növény alapú olajjal végezzük, hiszen tudjuk, milyen érzékenyek a kismamák az illatokra is a terhesség ideje alatt. Heti egyszeri kezelés ajánlott, de igény szerint hetente kétszer is alkalmazható.

Mi a különbség még a kismamáknak kifejlesztett masszázs és más masszázstípusok között?
Masszázs közben sosem fektetjük a hasára a kismamát, akkor sem, ha még szinte alig látható a pocak, hiszen a babának sokkal jobb így, a hát masszírozása oldalfekvésben vagy ülve történik.

Figyelmesen elkerüljük azokat a testrészeket, amelyeken olyan pontok találhatók, amiket stimulálva akár vérbőség veszélye is fennáll, így elkerüljük a derék, a lábfej és a talp masszírozását, a keresztcsonti területeken pedig óvatos simításokat végzünk, ugyanis az erős deréktáji masszázs beindíthatja azokat a folyamatokat, amelyek vetélést, koraszülést okozhatnak.

Kizárólag gyengéd, simító mozdulatokkal végzett masszázs ajánlott a kismamának, az erős gyúró, nyomó mozdulatokat teljesen mellőzni kell, mivel elősegíti a méreganyagok vérbe és nyirokrendszerbe való jutását, ami eljuthat a babához is.

A kismama masszázs jótékony hatásai:
• Csökkenti a derék és a hát fájdalmait
• Normalizálja a vérnyomást
• Segít csökkenteni a vizesedést (ödémák kialakulását)
• Megszüntethetők az esetleges alvászavarok
• Javítható a gerinctartás
• Enyhíthető a székrekedés, a gyomorégés, a has puffadás
• Oldhatóak az izomgörcsök, izomcsomók
• Táplálja és lágyan tartja a bőrt
• Meggátolja a bőrön a terhességi csíkok kialakulását

A kismama masszázs célja egyetlen: az ellazítás. A testi elváltozások elviselésének megkönnyítése. A várandósság hónapjai soha – vagy csak ritkán – vissza nem térő időszaka életének, élvezze ki! Próbálja ki a kismama masszázst, ami az anyára és a babára egyaránt jó hatással van.

A kismama masszázs kizárólag illat- és illóolaj mentes, természetes összetételű masszázsolajjal történik.

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség, vérzékenység fennállása vagy terhesség, illetve bármilyen komolyabb esetben konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad, hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Healing Touch masszázs szalon

Időpont kérés

Van bármilyen kérdése?

Hívjon: 0748 492 032

 

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

 

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség,
vérzékenység fennállása vagy terhesség,
illetve bármilyen komolyabb esetben
konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad,
hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Elérhetőségek