Vákumos cellulit kezelés

Mi a narancsbőr?
Tulajdonképpen a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, egyre nagyobb gömböcskéket kialakítva. A narancsbőr a bőr alatti (szubkután) kötőszövetben található, lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.

Kiket és hol érint?
A narancsbőr testalkattól függetlenül bárkit érinthet: leginkább a nőket, de ritkán férfiaknál is előfordulhat. A narancsbőr minden olyan testrészen kialakulhat, mely az átlagnál „párnázottabb”, vagyis több zsírszövetet tartalmaz. Így leginkább a fenéken és a combon jelentkezik, de az érintett testtájak közé tartozhat még a csípő, a derék, a has, a felkar, a mell, illetve a vádli és a térd is.

A cellulit fokozatai:
• 0. fokozat: a matrac-jelenség a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a far bőre sima. Karcsú nőkre, sportolókra jellemző.
• 1. fokozat: a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín. A nőies típusok jellemzője, férfiaknál az androgénszint (férfi nemi hormon) csökkenésekor látható.
• 2. fokozat: a bőr fekve sima, de felállva látható a narancsbőr. Súlyfelesleggel rendelkező nőknél és csökkent androgénszintű férfiaknál látható jelenség.
• 3. fokozat: a matracfenomén állva és ülve is látható – sokszor ruhán keresztül is-, sőt, eltorzítja a végtagok és a far kontúrját. Elhízás és öregedés jeleként fordul elő.

A narancsbőr kialakulásának okai
A cellulit kialakulása több okra vezethető vissza.
• Elsőként a helytelen táplálkozást kell megemlítenünk, melynek eredménye, hogy a salakanyagok egyfajta raktárnak használják a zsírszöveteket, és ott hosszú időre letáboroznak. Helytelen táplálkozás: túlzott cukorfogyasztás, túl alacsony káliumbevitel.
• A salakanyagok lerakódását, a nem megfelelő étkezés mellett, hormonális hatások is kiválthatják.
• Nyirokkeringési zavar: A cellulit hátterében a nyirokrendszer elégtelen működése áll. A rugalmas rostok megnyúlása, a bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódnak az anyagcsere-salakanyagok. A salakanyagoktól felduzzadt zsírsejtek akadályozzák a szövetfolyadék útját, így a megfelelő anyagcsere, a méreganyagok kiválasztódása akadályozott.
• És ha mindez nem lenne elég, vannak, akik “ajándékba” kapják a hepehupás bőrt, ugyanis a narancsbőr akár genetikai okokból is kialakulhat.
• Elhízás
• Kevés folyadék fogyasztása: A folyadék meggyorsítja a nyirokkeringést, és elősegíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését.
• Mozgáshiány: Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód hatására nem megfelelő a test nyirok- és vérkeringése, anyagcseréje, zsírégetése, ami a méreganyagok lerakódását és a zsírsejtek növekedését is fokozza, ez pedig növeli a cellulit kialakulásának esélyét. A felgyülemlett salakanyagok ugyanis kizárólag a nyirokrendszeren keresztül tudnak távozni a szervezetünkből. A nyirokrendszer azonban nem képes önállóan megtisztulni, mert a vérkeringéssel ellentétben, melyet a szív hajt, a nyirokkeringésnek nincs saját pumpája. A nyirokrendszer pumpájaként az izom szolgál, mely fokozza a nyirokkeringést, és növelni tudja annak hatékonyságát, vagyis rendszeres mozgással felgyorsíthatjuk a méreganyagok távozását.
• Stressz: Az állandó idegeskedés megzavarja az anyagcsere folyamatokat, így hátráltatja a méreganyagok távozását a szervezetből.

Mit tehetünk ellene?
Belsőleg:
• A víz segít a káros anyagok kimosásában, napi 2-3 liter
• Cukros élelmiszerek kerülése
• Króm, Kalcium – segíti a mérgező vegyületek kiürülését
• A-, C- és E-vitamin – csökkentik a méreganyagok aktivitását
• L-karnitin – anyagcsere fokozó
• Anyagcserét fokozó teakeverékek – csalán, zsurló, gyermekláncfű stb.
• Almaecet – Segít a szervezet zsírlebontásában
• Lenmag -segít ‘kimosni’ a salakanyagokat

Külsőleg:
• A cellulit kezelésének célja a vér-, nyirok- és anyagcsere fokozása a salakanyag elszállításához, ez elérhető gyakori testmozgással, masszázzsal, testradírozással.
• A kávézaccos testradírozás a celullitkezelő masszázs tökéletes kiegészítő kezelése, mivel a kávéban található koffein serkenti a keringést, meggyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. Ide kattintva bővebb információt tudhat meg a kávézaccos radírozásról. (itt be kellene dobja a peelinget)
• Sportolás: lehetőleg olyan testmozgást válasszon, ami az izmokat növeli, súlyzós edzések, ellenállással szemben végzett egyéb gyakorlatok!
• Szaunázás, jeges fürdővel/zuhannyal kombinálva szintén nyirokkeringés serkentő hatású
• Pihenjen eleget
A Cellulit masszázst a köpölyözéshez hasonló, gumiköpöllyel végzem, amik felszippantják a bőrfelületet, így a zsírsejtek szétpukkannak, fokozódik a sejtmozgás, az anyagcsere felgyorsul, vérbőség alakul ki.

A masszírozás igen erőteljes. Akik ritkán masszíroztatják magukat, akár véraláfutás is előfordulhat, de ez természetes. A vákuum-masszázs hozzájárul a feszesebb, szebb testkontúrhoz.

Személyre szabott kezelést ajánlok Önnek, attól függően, hogy melyik stádiumban van a narancsbőr állapota.

Elsőként egy nyirokmasszázs kezelés javasolt, amellyel az egész test nyirokkeringése fokozódik, kiürülnek a méreganyagok.

Ezután következik a helyileg alkalmazott vákumos cellulit kezelés, narancsbőr elleni és bőrfeszesítő masszázsolaj keverékkel. Ehhez adok hozzá aktivátorokat (zsírégető, sejtmegújító, bőrfeszesítő), amelyek fokozzák a hatást.

Végén pedig egy folyadékelvezető, feszesítő, alakformáló mentolos krémet használok.

Ha extra információra van szüksége keressen bátran üzenetben vagy telefonon.

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség, vérzékenység fennállása vagy terhesség, illetve bármilyen komolyabb esetben konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad, hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Healing Touch masszázs szalon

Időpont kérés

Van bármilyen kérdése?

Hívjon: 0748 492 032

 

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

 

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség,
vérzékenység fennállása vagy terhesség,
illetve bármilyen komolyabb esetben
konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad,
hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Elérhetőségek