Köpölyözés

A köpölyözés egy olyan alternatív gyógymód, amely már 5000 évvel ezelőtti beszámolókban is említést kapott.

Mit jelent a köpölyözés?
A gyógyító köpölykezelés egy vákuumos masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászat egyik terápiás eszközére, a köpöly-technikára épül. Támogatói szerint segíthet a véráramlás növelésében, így felgyorsíthatja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait.

Hogyan működik?
• A kezelés során a szakember egy speciális csészét helyez a bőr felületére, hogy vákuumhatást hozzon létre. Ez a módszer leszippantja a bőr és a zsír rétegeit az izmokról, néha még az izomrétegeket is elmozgatja egymástól.
• Egyes esetekben a csészéket a helyükön tartják, máskor az izomszálak mentén mozgatják őket, hogy segítsenek fellazítani a rostokat.
• Gumi köpölyökkel masszírozunk, kilazíthatjuk az izmokat, eldolgozhatunk velük mélyebb, kézzel csak nehezen kimasszírozható izom-letapadásokat, csomókat. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje.
• A bőr bepirosodik, esetenként előfordulhat véraláfutás is. Ez úgy történik, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér.

Vajon ez a kis szívóerő tényleg meggyógyítja a testet?
A köpölyözés nyomást gyakorol a bőr felületére, miközben vákuumhatást fejt ki. Ez fokozza az adott terület véráramlását, így jelezve a szervezetnek, hogy meg kell kezdenie a gyógyítási folyamatait.

A köpölyözéskor keletkező vákuum hatására javul a vér- és a nyirokkeringés, s ezek hatására javul a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje. A terapeuták a köpölyözést az ún. kivezető eljárások között tartják számon, mivel a kezelés a szövetekből eltávolítja a méreganyagokat.

Ehhez azonban sok folyadék szükséges, ami kimossa, kiöblíti a salakanyagokat a kötőszövetből. Ajánlatos tehát minden köpölyözés után fokozni a folyadékbevitelt!

Köpölyöző masszírozás: A terapeuta először olajjal bekeni a kezelendő területet, majd felhelyezi a köpölyt, amelyet lassan tolva mozgat fel-alá vagy egy adott terülten hagyja. Az olaj a könnyű csúszást biztosítja. A kezelés után a bőr úgy fest, mintha kézzel nagyon intenzíven masszírozták volna: kipirul, vérkeringése felpezsdül, az izmok ellazulnak.

Mikor ajánlható a köpölyözés?
• Izomfájdalom
• Hátfájás
• Izommerevség
• Méregtelenítés céljából
• Cellulit (narancsbőr) jelenléte

Ha ki szeretné próbálni ezt az ősi gyógymódot, egy gyógymasszázzsal egybekötve, vagy akár többet szeretne megtudni erről a technikáról, vegye fel a kapcsolatot velem.

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség, vérzékenység fennállása vagy terhesség, illetve bármilyen komolyabb esetben konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad, hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Healing Touch masszázs szalon

Időpont kérés

Van bármilyen kérdése?

Hívjon: 0748 492 032

 

Időpont egyeztetésért keressen bizalommal üzenetben vagy telefonon.

 

Kérem, gerincbetegségek, cukorbetegség,
vérzékenység fennállása vagy terhesség,
illetve bármilyen komolyabb esetben
konzultáljon kezelőorvosával, aki tanácsot ad,
hogy részt vehet-e Ön masszázson!

Elérhetőségek