Közeledik a tavasz

Közeledik a tavasz, itt az ideje egy kis megújulásnak, fontos, tehát, hogy időnként felfrissítsük testünket is. A tavaszi „nagytakarításhoz” és az ilyenkor jellemző megfázások elkerüléséhez például érdemes kipróbálni a nyirokmasszázst, mellyel a masszőr a testnedveket finom, ütemes mozdulatokkal a nyirokcsomók felé pumpálja, hogy a testben felhalmozódott méreganyagok a nyirokrendszeren keresztül tudjanak távozni.

Szervezetünkben a stressz, betegségek, gyógyszerek, helytelen étrend és minden más negatív tényező hatására nagyon sok méreganyag halmozódik fel. Előfordulhat, hogy ezektől állandóan fáradtnak, levertnek érezzük magunkat.

A méreganyagok olyan melléktermékek a szervezetben, amelyek a lágy szövetben halmozódnak fel és tárolódnak. A toxikus anyagok felhalmozódása nagymértékben gátolja a természetes kollagén és elasztin funkciókat, mely a kötőszövet és a bőr petyhüdtté válásához, megereszkedettségéhez vezet.

Ezen problémák ellen tehetünk a masszázsok alkalmazásával. A különböző masszázs-technikákban közös, hogy a kezelt szervben helyi, de az egész testre is kiterjedő hatásokat váltanak ki. A legismertebb hatás, hogy a masszírozott területen vérbőség alakul ki, több tápanyagot kap a bőr, a káros anyagok így gyorsabban kiürülnek. Az izmok fokozatosan fellazulnak, a görcsök feloldódnak, az izmokban pedig olyan anyagok képződnek, amelyek fokozzák a teljesítőképességet.

A masszázsok sajátos technikái felfokozzák a nyirokáramlást és a vérkeringést. A kezelések hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében pedig erősödik a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősödnek a laza kötőszövetek, az intenzív masszírozás visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A speciális masszázsok alkalmazása során a kapillárisok átjárhatósága fokozódik, az oxigénnel telített friss vér a kezelési helyre áramlik, majd az elhasznált salakanyag tartalmú testnedvek a vénák és nyirokerek segítségével a szervezet kiválasztó rendszerein keresztül távoznak.